Pályázat

pont

Kedvezményezett neve: COM 2 Számítástechnikai Betéti Társaság

Projekt címe: A COM 2 Bt. tevékenységének a diverzifikálása innovatív gyártási technológia kialakításával

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-01299

Szerződött támogatás összege (HUF-ban): 9 899 633

Támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása: Jelen projekt a COM 2 Számítástechnikai Betéti Társaság tevékenységi körének a diverzifikálását célozza. A tervezett beruházás eredményeként a számítógép alkatrészek, mint meghajtók, külső és belső modemek, csavarok, merevlemezek részegységeinek gyártásához szükséges komplex technikai infrastruktúra kerül kialakításra.

Az igényelt vissza nem térítendő támogatás egésze tárgyi eszközök beszerzésére kerül majd felhasználásra. A hatékony munkavégzéshez korszerű, speciális szakipari berendezések megvásárlását tervezzük úgy, mint különböző műszaki paraméterekkel rendelkező precíziós marógép, kerámiaégető kályha, vákumpumpa, mikromotor és olajmentes kompresszor.  Ezen műszaki berendezések a társaság tevékenységének végzéséhez szükséges technológiát fogják használni, így alkalmasak lesznek a tervezett végtermékek előállítására.

A gépek üzembe helyezése és a tevékenység végzése a vállalkozás székhelyeként bejegyzett, 4243 Téglás, Malom u 2. A. ép. Szám alatti ingatlanban fog történni.

A projekt tervezett befejezési dátuma (fizikai befejezés tervezett napja): 2022.06.30.

A projekt jelenlegi státusza: megvalósítás alatt

Eddig megvalósított projekttevékenységek: A projekt keretében tervezett gyártási technológia kialakításának a fő eleme, a ROLAND DWX-52D precíziós marógép megnevezésű eszköz beszerzésre és üzembe helyezésre került a projekt megvalósítási helyszínén.

palyazat2_kicsi

pontpontpontpontpont

Napelemes rendszer kiépítése a COM 2 Bt-nél

(KEOP-4.2.0/A/11-2011-0134)

Projekt helyszín: 4243 Téglás, Malom u. 2/a

Igényelt támogatás: 3 529 200,-Ft

Projekt összköltség: 5 882 000,-Ft

 

A cég fő tevékenysége a számítógép eladás, javítás és internet szolgáltatás, televíziós szolgáltatás (képújság). A cég 100 nm alapterületű székhelyén több szerver üzemel, innen szolgáltatja a helyi TV műsort, és innen irányítja 1000 internet előfizető szolgáltatását.

A vállalkozás éves villamos energia fogyasztása 9000 KWh/év. A fejlesztés hosszú távú célja, hogy a beszerzendő napelem rendszer segítéségével -a vállalkozás működése során- növeljük megújuló energiával történő villamos energia felhasználását, illetve a fejlesztés egyik közvetlen célja, hogy csökkenjenek a cég állandó költségei. A napelemes rendszer kialakítása közvetetten hozzájárul a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentéséhez.

A projekt célcsoportja a jelenleg 4 fős alkalmazotti létszám, a megtermelt villamos energia nagy részét a székhelyen működő szerverek, számítógépek működtetése fogja lefedni.

A projekt megvalósításának időtartama két hónap. (2011.08.01-2011.09.30).

A projekt megvalósítása során az előkészítési tevékenységek során kiválasztottuk a kivitelezőt, akinek az árajánlatát az auditor is műszaki szempontból véleményezte.
A kivitelezés során megvalósul a napelemes rendszer beszerzése, üzembe helyezése, próbaüzeme. A beszerelt eszközöket az auditor ellenőrzi, megvalósul a projekt kommunikációja, majd elkészül a záróbeszámoló. A napkollektor rendszer tervezett költsége: nettó 5 712 000 Ft. Műszaki paraméterek: Napelemekkel termelt villamos energia: 5520 KWh/év Megvalósítandó napelemes rendszer névleges teljesítménye: 4,8 KW A 20db US240M típusú 240 Wp-os napelemek 96 nagy hatékonyságú monokristályos cellából állnak. A modul 240 W csúcsteljesítményű, melyet egy viszonylag kis területről ér el, amely egy kiváló energia sűrűséget jelent m2-enként (142 W/m2). A modulok nyitó áramerőssége 5,41 A, az üres járási feszültsége 59,6 V és a maximum feszültség 1000 V DC. A napelemek vízálló Tyco kapcsolódobozzal vannak ellátva (TÜV bizonyítvánnyal rendelkezik).